Biografie

03_Eric-Westra-(def-2327)_bewerktIk ben een organisatiepsycholoog met ruim 25 jaar werkervaring als coach, trainer en organisatie adviseur. Direct na afronding van mijn studie arbeids- en organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik twee jaar aan dezelfde universiteit als docent gewerkt. Van 1988 tot 2013 ben ik werkzaam geweest voor verschillende organisatie adviesbureaus. Sinds februari 2013 heb ik mijn eigen bureau.

Grote diversiteit aan opdrachtgevers
In de meer dan 25 jaar dat ik nu als adviseur werkzaam ben heb ik voor zeer veel verschillende organisaties opdrachten gedaan: ministeries, banken, advocatenkantoren, ziekenhuizen, woningbouwcorporaties, provincies, bedrijven uit de farmaceutische en chemische industrie, maar ook voor talloze kleinere organisaties uit de profit en non-profitsector.

De grote diversiteit aan opdrachtgevers heeft als voordeel dat ik me overal snel thuisvoel, aanvoel wat er ‘onder tafel’ speelt en ineffectieve patronen herken.

Verscheidenheid aan opdrachten
Niet alleen de opdrachtgevers, ook de opdrachten zelf waren heel divers. Ik heb ervaring met:

  • verbeteren van samenwerkingsrelaties, zowel tussen individuen als tussen groepen;
  • coaching van (management)teams en begeleiding van heidagen;
  • coaching van managers in het verbeteren van hun effectiviteit en het ontwikkelen van hun leiderschapsvaardigheden;
  • ontwerpen en geven van managementtrainingen. Onderwerpen varieren van ‘Elkaar constructief aanspreken’ tot ‘Resultaatgericht aansturen’;
  • ontwerpen en begeleiden van workshops. Onderwerpen varieren van ‘Bepalen van de afdelingsstrategie’ tot ‘Verandermanagement’;
  • analyse van cultuurkenmerken van een organisatie en doen van aanbevelingen om ineffectieve cultuurpatronen te doorbreken;
  • ontwerp en de begeleiding van Management Development programma’s;
  • outplacement en geven van loopbaan advies;
  • uitvoeren van selectie- en ontwikkelassessments.

Door de diversiteit aan soorten opdrachten en mijn brede ervaring weet ik wat wel en geen effectieve interventies zijn. Dat maakt mij een gelijkwaardige gesprekspartner, zowel voor managers als voor HR-professionals.

Psychologie als basis
Mijn hele leven ben ik blijven lezen over organisatievraagstukken, varierend van strategie ontwikkeling tot time management. Ik ben wel een psycholoog in hart en nieren. Een inspirerende visie of een duidelijke structuur is weliswaar belangrijk voor het succes van een organisatie – maar het is altijd gedrag van mensen dat bepaalt of de visie gerealiseerd wordt en of de structuur werkbaar is. Daarom gebruik ik inzichten uit de sociale en organisatiepsychlogie om organisaties te helpen effectiever te worden.

‘Samenwerken: de essentie. Creëer verbinding met inzicht in 12 psychologische behoeften.’

In 2015 heb ik een boek gepubliceerd, over psychologische behoeften van mensen en het effect dat die behoeften hebben op hoe mensen samenwerken. Mocht je daar meer over willen weten, verwijs ik je naar de pagina ‘Samenwerken – de essentie’ op deze website.

Persoonlijke stijl
Een opdrachtgever typeerde mij na een intakegesprek als ‘een professionele gesprekspartner, met een rijke en bruikbare werkervaring. Hij is duidelijk in wat hij zegt en heeft snel door wat er speelt.’